Web 1... 2... 3... Hovatovább web?

Szép lassan címkézzük már a webet is. Még alig tagasztottuk fel a www-re a 2.0-át. és az enyv még kicsit nedves - hol lejön a címke hol nem - de már itt is a következő generáció(?).... De mire is jó, meg mi is ez a valami? Meg jó egyáltalán? Illetve hogy is lesz, meg mikorra is lesz belőle valami...

Szerzők

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

Hovatovább web kérdések az Internet Hungary 2007. konferencián

2007.10.17. 09:27 | Neonomád | 2 komment

Egyre több blogon jelennek meg cikkek és vélemények az Internet Hungary 2007 nevű rendezvénnyel kapcsolatban. Bár ennek a blognak nem kimondottan a témája a hazai internetes történések nyomon követése, de ennek ellenére sikerült belefutnom egy érdekes cikkbe a konferencián elhangzottakról.

Szóval... először nem is akartam különösebb figyelmet szentelni a konferenciának - főleg miután elcammogtattam a böngészőmet a rendezvény weboldalára, ami, valljuk be, a konferencia nevét figyelembe véve inkább szegénységi bizonyítvány. De a Planet IH 2007 oldalon végrehajtott mélyrepülés közben belefutottam ebbe a cikkbe.

Kelt cikkében a konferencián felszólaló jövőkutatók véleményét foglalja össze röviden, tömören. Amin megakadt a szemem ebben az összefoglalóban, hogy Vámos Tibor, a Sztaki elnöke, szót emelt az internetes kutatások és fejlesztések támogatásának ügyében, és felhívja a figyelmet a szemantikus tartalmak kezdenek előtérbe nyomulni. Kár, hogy egy olyan ember, aki a hazai talán legfejlettebb szemantikus alapokon nyugvó szolgáltatójának az elnöke, a cikk szerint csak megemlítette a szemantikus webet. :(

No de sebaj! Ezért van ez a blog!

Címkék: web internet internet hungary web3.0 szemantikus web jövőkutatás web3

A bejegyzés trackback címe:

https://web3.blog.hu/api/trackback/id/tr90198786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelt · http://worldshots.hu 2007.10.17. 11:45:02

Védeném Vámos Tibort, mégis csak az övé volt az egyik legérdekesebb előadás. A témája valami 'bevezetés a jövőbe' jellegű volt, olyan embereknek, akiket nem lehet megszórni a szemantikus web elméletével. Inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy az öltönyösök megértsék, a kutatási hátteret kell megteremteniük, milyen általános irányokból várható fejlődés.

Kicsit még így is akadémikus ízű előadás volt. (Egy darab diája volt, ha valami true. :) ) Amit én mondjuk élveztem, de nem tudom mennyi ment át a közönségek.

Neonomád · http://web3.blog.hu/ 2007.10.18. 16:15:03

Kelt!

Először is köszönöm az első hozzászólást a blogomhoz. Másodszor nem támadni akartam Vámost, csak megjegyeztem, hogy szeritnem erre a témára egy kicsit jobban is rá lehetett volna feküdni.

Remélem azért egyre jobban előtérbe kerül majd ez a téma is itthon, mert a nemzetközi porondon már egyre jobban terítéken van.

süti beállítások módosítása