Web 1... 2... 3... Hovatovább web?

Szép lassan címkézzük már a webet is. Még alig tagasztottuk fel a www-re a 2.0-át. és az enyv még kicsit nedves - hol lejön a címke hol nem - de már itt is a következő generáció(?).... De mire is jó, meg mi is ez a valami? Meg jó egyáltalán? Illetve hogy is lesz, meg mikorra is lesz belőle valami...

Szerzők

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkblog

Friss topikok

BlogMLM?!? SpaMLM?!?

2007.10.23. 21:31 | Neonomád | 1 komment

     

A hétvégét némi technikai update-tal akartam tölteni. Mikor elkezdett beáramlani. És nem csak  e-mailen, meg a blogokon! Beindultak a messengereim is. De még a telómra is jött. Sms-ben és hívás útján is terjedt! Ami a legszörnyűbb az egészben, hogy ez valószínűleg még csak most kezdődik.

    A hétvégémet arra akartam szánni, hogy egy-két programnyelvből újra áptudét legyek, ill. újra legyen háziállatom a gépen. Mondjuk egy pingvin. Az előző tár a nyáron elszállt, és akkor nem akartam szöszölni a megfelelő belövéssel, így csak teleraktam ablakokkal az újat.

    Már épp kezdtem belemelegedni a történetbe, mikor jött az első sms. Nézem meg. Link. Majd telefoncsörgés, egyik ex-MLM-es ismerős hív, hogy nézzek már meg egy linket. Ugyanaz a domain, más azonosító a link végén. Kellene neki némi infós tudásfrissítés, hogy ez mi a szösz akar lenni, nézzem át, aztán egy vacsora mellett átrágjuk.

    Linuxinstall cd vissza a fiókba, első gyanútlan katt, némi reg, visszaigazolás, letöltés, olvasás. Egy egyszerű kis tanulmány a webről, és a webes pénzkeresés lehetőségeiről. Kihegyezve a blogokra. Átolvasás. Majd végre elszánom magam, hogy kicsit jobban szétnézzek a honlapon.

    Közben kezd becsordogálni a többi kommunikációs csatornán is...  Mára elérte az iwiwes és az egyéb mailboxaimat is...
  
    A vállalkozás üzleti modelljét szemlélve, kétes érzelmeket ébresztett bennem a dolog. /Főleg, hogy a vacsorameghívásból se lett semmi/.

    Üzletileg amúgy le a kalappal. Hogyan generáljunk kevés munkával egy milliókat termelő üzletet, mely eredményesen  mixeli a  hagyományos e-business lehetőségeit, a web 2.0 (üzleti) megoldásait és az MLM-et.

    A vállalkozás szolgáltatása, hogy az online tanfolyamára jelentkezett tagoknak – max. 2.000 fő és elméletileg tele a tanfolyam – némi pénzért – 30.000,- HUF – megtanítja a web 2.0 gyors pénzkeresési lehetőségeit. Ennek keretében ad a tagoknak egy egyedi azonosítót, mellyel a már fentebb említett tanulmány érhető el. Az azonosítóval generált link segítségével pedig meg lehet szórni a fenti mintával az ismerősi kört. És persze a gyanútlan ismerős, ha érdekli a felajánlott ingyenes emilke tartalma, klikkel, regisztrál... 

Amiért a drága spammelő ismerősünk jutalékot kap. Így is működik a szájreklám – word of mouth, bár itt inkább word of mouse - ami ugye elengedhetetlen kelléke az MLM-nek. /Indul a Piramis, Valami új kell/. És persze a lehetőség "mindenkinek adott, hogy beszálljon"... Szóval épül a spam-MLM háló és hírdeti a szolgáltatást píárosan. SpaMLM. De nem csak így...

    A tanfolyamon indulásként – legalábbis ami eddig kiderült belőle – a bloggolást oktatják. Elsősorban a szakbloggolást. Természetesen a saját „környezet” növelésével, vagyis hálószerűen, hisz együtt indult a csapat. Innentől pedig már beérhet a hálózati hatás... Indul a blogMLM. Egymás, és a főoldal aktív linkelgetésével és persze még szerte a Blogoszférába. „Behálózva”. :)


Ami mégis tetszik a dologban:

Egy: hogy végre láttam egy működőképes internetes MLM modellt. Bár, mint a való életben, az előadást kihagytam volna...

Kettő: az az, hogy hozadékaként, miközben keresgéltem, hogy mely blogok lehetnek azok, amik ennek hatására indultak, találtam néhány olyat is köztük, amelyeket a Firefoxomban helyet kaptak egy „Talán” mappában. RSS-hez még fiatalok.



Címkék: web2.0 rss spam blog firefox web2 domain web mlm dns e business hálózati hatás üzleti modell üzleti hálózat

A bejegyzés trackback címe:

https://web3.blog.hu/api/trackback/id/tr21205342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neonomád · http://web3.blog.hu 2007.10.24. 05:26:17

A cikkbe direkt nem raktam bele a cég URL-jét. Ha valakit érdekel, akkor úgyis megtalálja. Akit nem, azt megtalálják....
süti beállítások módosítása