Web 1... 2... 3... Hovatovább web?

Szép lassan címkézzük már a webet is. Még alig tagasztottuk fel a www-re a 2.0-át. és az enyv még kicsit nedves - hol lejön a címke hol nem - de már itt is a következő generáció(?).... De mire is jó, meg mi is ez a valami? Meg jó egyáltalán? Illetve hogy is lesz, meg mikorra is lesz belőle valami...

Szerzők

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Friss topikok

A web korai szakasza - web 1.0

2007.10.09. 18:53 | Neonomád | Szólj hozzá!

Vajon Tim Berners-Lee gondolta-e 1990-ben, az első weboldal és kereső elkészítése közben, hogy utána mindenki őt fogja kérdezni web témában? De nézzük csak mi is volt az, amire mostanában már csak úgy hivatkoznak, hogy web1.0!

    Persze azért mostanában, mikor a csapból is webkettő folyik, bele lehet futni nem is egy webeggyes weboldalba. Ami az igazán szomorú, hogy gyakran még nagyobb vállalatok sem léptek nagyon túl ezen az állapoton.

Az első weboldalak jellemzően statikus szerkezetűek és tartalmúak voltak. A programozás nyelve kezdetben csak a HTML (Hypertext Markup Language, hiperszöveg jelölő nyelv). A webszerveren könyvtárszerkezetben tárolt információk közötti navigálást linkek segítségével lehet megvalósítani. Elsődleges szerepük az információ bemutatása volt, melyet általában ritkán frissítettek.


A statikus adatszolgáltatás és a hiperlinkek segítségével felépített weboldalak képviselték az internetes információszolgáltatás első lépcsőjét. Bár már lehetőséget nyújtottak az adatok akár naprakész frissítésére, de a honlapokon megjelentetni kívánt információk ekkor még teljes mértékben a HTML kódban készültek, és a szerverkezelés és az adminisztrációs felületek kódolási mechanizmusa miatt, ez csak ritkán valósult meg.


A következő lépcső a webes tartalom fejlődésében a grafika és a dinamikusan változó tartalom megjelenésének köszönhető, illetve, hogy a gazdasági élet is elkezdett fantáziát látni weboldalaik interneten történő jelenlétben és a weben keresztüli értékesítésben.

Címkék: html web internet berners lee web1.0

A bejegyzés trackback címe:

https://web3.blog.hu/api/trackback/id/tr67191516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása